Lansarea cărţii



Păreri la lansarea cărţii:

"Cele două Mântulese e o carte frumoasă, care construieşte o mitologie a străzii Mântuleasa, pornind de la documente, însemnări, testamente, pisanii, adică de la acele cuvinte neînsemnate care au rămas în urma unor anonimi ce autrăit pe strada Mântuleasa, din secolul al XVIII-lea până astăzi. Lumea care s-a perindat pe această stradă prinde viaţă prin portrete, atmosferă şi detaliile scriitoriceşti care aduc în mintea cititorului proza Andreei Răsuceanu, povestitoare de talent. Aceasta îşi îndreaptă preferinţele scriitoriceşti spre poza de atmosferă, densă şi în care detaliul psihologic ocupă un loc important."

Doina Ruşti, scriitoare (la lansarea cărţii)








"Cartea Andreei Răsuceanu e un studiu de istoria mentalităţilor, îmbinat cu istorie, arhitectură, literatură. E o carte care are la bază studiul de documente, iar talentul Andreei Răsuceanu a făcut din materia lor aridă o poveste fascinantă."

Ovidiu Şimonca, redactor şef-adjunct la revista Observator cultural (la lansarea cărţii)










"Este bine că tinerele generaţii încearcă să redescopere acest Bucureşti uitat. Cartea Andreei Răsuceanu are meritul de a scoate la lumină istoria uitată a unui colţ de Bucureşti."


Silvia Colfescu (la lansarea cărţii)











"E fascinant cum se reconstituie vieţile unor oameni, din documentele de epocă; cu siguranţă nici unul dintre aceştia nu s-ar fi gândit că un amănunt al vieţii lor va deveni consemnare într-o carte."

Arhitect Marina Echeriu








Poze de la lansare: